Premis Pont del Mediterrani

Mostra Viva del Mediterrani ha atorgat un Pont del Mediterrani a persones que han contribuït a afavorir el diàleg i l’entesa entre les cultures dels pobles mediterranis. Els premis es lluiraran el 19 d’octubre a les 12 h al Centre del Carme.

En aquesta edició, i per primera vegada, el jurat heu sigut vosaltres.

 

PREMI PONT DEL MEDITERRANI DE MÚSICA

VICENT TORRENT, Valencia 1945

  • Al Tall, teóric de la música mediterránia, organitzador de les primeres Trobades de Música del Mediterrani.. Més info.

 


PREMI PONT DEL MEDITERRANI DE LITERATURA I PENSAMENT

LLUÍS MOSQUERA 

  • Ha tret un llibre fa poc i es colaborador a programa de Carolina Ferre a À punt. Més info.

 


 

PREMI PONT DEL MEDITERRANI D’ARTS VISUALS

SERGIO CABEZAS

 


 

PREMI PONT DEL MEDITERRANI D’ARTES ESCÈNIQUES

PEPE VIYUELA, Logroño 1963

  • Actor de teatre,cine y televisió, pallaso de Payasos sin Fronteras, molt compromés i mediàtic. Més info.

 


 

 

PREMI PONT DEL MEDITERRANI D’HONOR

Premis atorgats per la junta directiva de l’associació Mostra Viva del Mediterrani a persones i entitats que han contribuït a la recuperació de València com a punt de trobada i lloc de referència de les cultures mediteranies. Els premis es lluiraran el 19 d’octubre a les 12 h al Centre del Carme.

 

JOSEP PIERA I RUBIO, Vaència 1947

  • Poeta i escriptor en valencià. Premis Andròmina, Carles Riba, Josep Pla, Cruz de Sant Jordi. Traductor de l’àrab (Ibn Khajaafa) i de l’italià (Sandro Penna). Ningú com ell ha sabut captar l’essència de sentir-se mediterrani. Més info.

 


 

ARTUR HERAS I SANZ, Xàtiva 1945

  • Pintor i dissenyador. Director de la Sala Parpalló. Va a iniciar el primer pop-art espanyol i va derivar cap a un hiperrealisme dramàtic i de crítica social. Autor dels cinc primers cartells de Mostra de València (1980-1984) i del primer cartell de Mostra Viva (2013). Més info.

 


 

RAFAEL PLA ALBIACH “GRAN FELE”, València 1956

  • Autodidacta, autor, director, productor, pallasso, estudiós i creador visual del món del circ. Premi Nacional de Circ 2008 concedit pel Ministeri de Cultura, Premi Max Especial de Circ i Premi Caleidoscopio de La Unió Europea, entre uns altres. Més info.

 


 

OCTUBRE CCC

  • Impulsat per Acció Cultural del País Valnecià (ACPV) i la Institució Cívica i de Pensament Joan Fuster (IJF). Una aposta pel revifament de la cultura i la societat de tot el nostre país des d’una perspectiva nacional i de progrés. Donà suport a Mostra Viva des del inici. Més info.

 


 

CARMEN AMORAGA TOLEDO, Picanya 1969

  • Periodista, política i escriptora valenciana. Des de 2015 com a Directora General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana, el seu suport ha sigut fonamental per a l’Encontre d’Escriptors del Mediterrani. Més info.