Palmarès Mostra Viva del Mediterrani 2017

FOTOGALERÍA DE LA CLOENDA

València, a 14 d’octubre de 2017

Les pel·lícules premiades a la cinquena edició de la Mostra de Cinema del Mediterrani, Mostra Viva 2017.

Premi Dones en Art a la millor directora de les seccions oficials. El jurat format per Antonia Bueno, Ana Victoria Pérez i Carmen Rubio ha decidit atorgar aquest premi a la directora Malika Zairi per la seua obra Mohamed, le prénom per la forma intel·ligent amb la qual tracta els tòpics del llenguatge exclusivista i la xenofòbia diària i per tancar la seua història amb un gest de pau.

En segon lloc, el jurat format per Arash Azizi, María Carrión i Àlex Montoya ha decidit atorgar el premi al millor curt de la secció oficial, dotat amb 1000€ a l’obra Po Covika de Kristina Kumric per contribuïr al creixent cos d’obres que encoratja als éssers humans a esforçarse a trobar alternatives no violentes per a solucionar els conflictes.

El jurat format per Mohamed Abib, Lucía Alemany, Lucien Castela i Eliane Raheb, ha decidit atorgar el premi al millor llargmetratge de la secció oficial, dotat amb 4000€ a la pel·lícula Visages, Villages d’Agnès Varda i J.R. per ser una pel·lícula que transmet l’immes desig de viure, un testimoni d’amor i respecte a la vida, a la seua tragèdia i bellesa.

L’associació Mostra Viva ha decidit atorgar un premi homenetge a la cineasta Cecilia Bartolomé, per tota una trajectòria de treball per un cinema on estan presents els valor de la llibertat i la igualtat.


PREMI A LA MILLOR DIRECTORA

MOHAMED LE PRÉNOM, de Malika Zairi, França 2016. 14′

  • Mohamed és el nom més popular al món. No obstant això, és un nom que mai ha estat fàcil d’utilitzar a Occident. Mohammad, un nen de deu anys, ens diu per què no li agrada el seu nom, a través de diferents anècdotes.

 


PREMI AL MILLOR CURTMETRATGE

PO COVIKA, de Kristina Kumric, Croàcia 2016. 20′ VOSCast 

  • Un poble a l’interior de Dalmàcia durant la guerra. Per Mia, de 10 anys, i Lorena, de 12 anys, és un gran dia. El seu pare, Mirko, serà alliberat del campament on va passar els últims tres mesos com a presoner de guerra.

 


PREMI AL MILLOR LLARGMETRAGE

VISAGES, VILLAGES, de Agnès Varda y JR, França 2017. 89′

  • La cineasta Agnès Varda, de 89 anys, que va iniciar els seus treballs a la Nouvelle Vague, i el fotògraf JR s’uneixen en un viatge per França per plasmar els rostres del camí i narrar vivències íntimes i experiències personals.

 


PREMI HOMENATGE A LA CINEASTA CECILIA BARTOLOME

NO SE OS PUEDE DEJAR SOLOS… ATADO Y BIEN ATADO, Cecilia i Juan José Bartolomé | Espanya, 1981 | 99 min | VO |

  • Diferents tipus de personatges expressen les seves opinions sobre els canvis esdevinguts en la Transició espanyola. La inconveniència i la sensació de crispació que transmetia la pel·lícula van portar a que fos “segrestada” per l’Administració fins a novembre de 1983.