Mostra Viva premia la solidaritat i el compromís cultural amb els seus Ponts del Mediterrani

El festival tanca el dimarts en La Nau la seua setena edició amb el lliurament dels seus guardons a l’Institut Europeu del Mediterrani, Pepe Gimeno “Botifarra”, l’associació València Capital del Disseny, Manuel Vicent, el grup El Diluvi i Pallassos sense Fronteres

L’entitat presentarà en l’acte el llibre “De València al Mediterrani. 1991- 2011”, obra que analitza el procés de transformació i destrucció del festival de cinema Mostra de València després del canvi de color polític a l’Ajuntament de la ciutat.

València, 15 de novembre. El festival Mostra Viva del Mediterrani tanca dimarts que ve 19 de novembre la seua setena edició amb el lliurament dels seus premis Pont del Mediterrani, que enguany volen reconéixer l’activisme cultural de diversos artistes i institucions, així com la labor que realitzen en defensa de la riquesa de les arrels mediterrànies, la seua solidaritat i compromís.

En l’acte, que tindrà lloc en la capella del Centre Cultural La Nau, s’entregaran sis guardons. El Pont d’Honor serà per a l’Institut Europeu del Mediterrani pel seu treball en la progressiva construcció d’un espai de diàleg entre cultures i civilitzacions. El premi serà recollit per Maria Àngels Roque, directora de Cultures Mediterrànies i Societat Civil de l’IEMed.

En l’apartat musical, el Pont del Mediterrani s’entregarà al cantaor xativí Pep Gimeno “Botifarra”, que va començar la seua carrera en 1985 encara que no publicaria el seu primer disc en solitari fins a 2007, que sota el títol “Si em posa a cantar cançons”, va aconseguir el Premi Ovidi d’aqueix any com a “millor disc de folk i noves músiques”.

El Pont de les Arts Escèniques serà per a Pallassos sense Fronteres, que des de 1993 actua en zones de conflicte i exclusió per a millorar la situació psicològica de la població així com per a sensibilitzar a la societat sobre aqueixes situacions límit. El premi serà recollit per Rosi Cozaren nom del cofundador i actual president Tortell Poltrona.

Per part seua, el Pont del Mediterrani de les Arts Visuals ha recaigut en l’associació València Capital del Disseny, que va aconseguir el setembre passat que la World Design Organization triara a la ciutat del Túria com a Capital Mundial del Disseny per a l’any 2022. En el seu nom, recollirà el reconeixement la dissenyadora i presidenta de l’associació Marisa Gallén, acabada de guardonar amb el Premi Nacional de Disseny.

L’escriptor Manuel Vicent, dues vegades Premi Alfaguara de Novel·la i Premi Nadal 1986, entre altres reconeixements, rebrà el Pont de Literatura i Pensament.

Finalment, el Pont Jove és per al grup valencià de fusió folk El Diluvi, actiu des de 2012 i amb cinc discos a la seua esquena.

Llibre sobre la Mostra de Cinema

Prèviament a l’acte de lliurament dels guardons, a les 19 hores i en el mateix escenari es presentarà el llibre “De València al Mediterrani. 1991 – 2011”, escrit pel Director Tècnic de Mostra Viva del Mediterrani, Vicent Gregori, i prologat pel crític de cinema Antonio Llorens. La publicació efectua un recorregut entorn del procés de transformació que va patir el festival de cinema Mostra de València després del canvi de color polític a l’Ajuntament de València, els seus anys de decadència i desaparició així com el seu posterior ressorgiment gràcies a l’entitat Mostra Visca del Mediterrani.

L’obra és el segon lliurament entorn de la recuperació de la memòria cultural valenciana i al gran projecte d’aproximació i trobada de la fusió cultural al Mediterrani posat en marxa pel primer consistori democràtic en el Cap i Casal i el primer volum del qual, “De València al Mediterrani: Mostra, Encontre i Trobada 1980-1990” va ser editat fa a penes un any.

Enllaç amb fotos: https://we.tl/t-l5fuedwka6

Més informació: Edgar Baño: 666 992 492