Mostra Viva i Mostra de València uneixen forces per a un Octubre Mediterrani

  • L’associació ciutadana es reuneix amb la recentment nomenada direcció del festival cinematogràfic per a coordinar el treball d’ambdues entitats.
  • L’ens municipal assumirà l’organització del festival de cinema i l’entitat cívica continuarà oferint activitats de música, dansa, literatura, art en el carrer, arts visuals, debats i acció educativa.

Les direccions de Mostra Viva del Mediterrani i Mostra de València han mantingut la seua primera reunió per a coordinar sinergies. L’equip de l’associació ciutadana, format per Vicent Garcés, *Giovanna Ribes, Maite Ibañez i Vicent Gregori, van felicitar a Rosa Roig i a Eduardo Guillot pel seu respectiu i recent nomenament com a directora i sotsdirector del festival cinematogràfic i va manifestar la seua satisfacció pel fet de veure culminat amb èxit l’objectiu de retornar a València un festival de cinema que situe de nou a la ciutat com a lloc de referència de la cultura dels pobles mediterranis, labor que durant els últims cinc anys ha aconseguit l’organització de Mostra Viva.

Tots dos equips han reconegut el repartiment de responsabilitats i atribucions de cara al futur: l’ens municipal assumeix l’organització de la 33ª edició del festival de cinema Mostra de València–Cinema del Mediterrani mentre que l’associació ciutadana mantindrà la seua responsabilitat entorn de la coordinació i organització de la programació de les activitats de música, dansa, literatura, art en el carrer, arts visuals, debats i acció educativa dins de la 6ª edició de Mostra Viva del Mediterrani. L’associació ciutadana ha oferit a la nova direcció de Mostra de València tot el suport que puga necessitar. Ha posat a la seua disposició l’experiència, el bagatge, els contactes i les relacions acumulades al llarg de cinc edicions per a superar amb èxit l’escassetat de temps a la qual s’enfronta i mantenir vincles reals de cooperació.

Ambdues entitats han acordat coordinar el calendari d’espectacles i activitats que es repartiran al llarg de quatre setmanes per a mantenir l’esperit d’octubre com el mes del Mediterrani. La col·laboració serà especialment intensa en el camp de la comunicació. Per tant, treballaran coordinades en la difusió i promoció de les marques, imatge, programes o seus, a fi que la ciutadania reba amb claredat els seus respectius programes i puga continuar gaudint d’una variada i intensa oferta cultural com així ha succeït des de la desaparició de les activitats culturals suprimides per l’anterior govern municipal.

Mostra Viva del Mediterrani manté d’aquesta manera la seua aposta per retornar a la societat valenciana una identitat cultural que es reforça més si cap amb la decidida aposta municipal per recuperar com a segell d’identitat el festival cinematogràfic que va convertir a València en referent cultural de la cultura dels països de l’àmbit mediterrani.

Mostra Viva donarà a conèixer en breu les línies, programes i imatge en els quals es troba treballant des de fa mesos per a l’edició d’enguany.