Mostra Viva comptarà amb la col·laboració de l’Assemblea Parlamentària del Mediterrani per a la seva 8ª edició

De esquerra a dreta: Xavier Mestre, María Colomer, Maite Ibáñez y Vicent Garcés
FOTO: Laura Pérez Gómez

La Mostra Viva del Mediterrani comptarà enguany amb el suport de l’Assemblea Parlamentària del Mediterrani en la qual serà la 8a edició del certamen. Així ho ha anunciat el president d’honor de l’organització Vicent Garcés durant la presentació de la imatge oficial per a 2020 realitzada pel dissenyador d’Alboraya, Xavier Mestre.

L’Assemblea Parlamentària del Mediterrani (PAM per les seves sigles en anglès) és un fòrum internacional on representants dels parlaments de 29 països de la zona euro-mediterrània debaten amb l’objectiu de millorar les condicions socials, econòmiques i culturals de la ciutadania en un ambient de pau i llibertat. Per a Garcés, “això dota de legitimitat democràtica en el marc Mediterrani a Mostra Viva i aprofundeix en la internacionalització del certamen”.

A l’acte de presentació han acudit nombrosos representants de les institucions públiques i privades que col·laboren amb Mostra Viva del Mediterrani entre les quals es trobaven Maite Ibáñez, Regidora d’Acció Cultural, Educació, Joventut i Cooperació al desenvolupament; o la Directora Adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Margarita Landete entre altres.

Cristina Barbero, nova coordinadora general de l’organització, no ha volgut deixar passar l’ocasió d’agrair la seva col·laboració a institucions com el Centre Octubre, la Nau, el MuVIM o el mateix Centre del Carme, que de la mà del seu Director gerent José Luís Pérez Pont, han estat sempre disposats a donar-nos suport des del principi”.

Per part seua, la presidenta de Mostra Viva del Mediterrani Maria Colomer, ha destacat que malgrat les limitacions establides arran de la pandèmia de la Covid-19, la trobada “continuarà apostant pels espectacles en viu” encara que ha reconegut l’existència de “un pla B a l’espera de veure com es desenvolupen els esdeveniments”. Colomer no ha volgut deixar passar l’ocasió de reconéixer l’ajuda de l’Ajuntament de València, la Generalitat o la Fundació ACM, a més de la col·laboració de la Diputació de València i la Subdirecció General del Llibre entre altres ja que “sense ells no seria possible la celebració del certamen”; també ha tingut paraules especials per a la la regidora de Patrimoni i Recursos Culturals Glòria Tello perquè “la seva dedicació és fonamental perquè Mostra Viva del Mediterrani seguisca endavant”.

Una imatge idíl·lica sense tancar els ulls a la realitat

L’encarregat del disseny del cartell oficial de la 8a edició de Mostra Viva del Mediterrani, Xavier Mestre, ha volgut explicar la seua obra abans que aquesta fóra revelada. En les seves pròpies paraules: “L’obra té diferents nivells. D’una banda, volia enaltir el Mediterrani com un element unificador i de cohesió, d’ací la decisió d’eliminar els noms dels països, encara que sempre vaig voler mantenir l’aspecte de mapa; per un altre, m’interessava la imatge d’antic planol dels anys 30 quan la representació que es feia de la conca mediterrània era idíl·lica. No obstant això, era necessari difuminar aqueixa visió utòpica ja que existeixen greus problemes tant socials com econòmics i culturals que no podem perdre de vista; per això, per a desenvolupar el projecte vaig tindre sempre en ment el lema d’enguany i vaig voler presentar una mar Mediterrània difuminada per la globalització cultural i tantes altres circumstàncies que d’alguna manera contaminen les arrels comunes de tots els territoris banyats per ell”.

El lema de Mostra Viva 2020 “Emergència Mediterrània, Ciutadania en Resistència”, segons ha explicat Vicent Garcés abans de concloure l’esdeveniment, fa referència “a tots els conflictes que pateixen molts dels nostres països veïns als quals ara hem de sumar-li l’emergència sanitària global que estem patint en aquest moment”. La 8a edició de Mostra Viva del Mediterrani tindrà lloc entre els dies 1 i 18 d’octubre de 2020.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.