Mostra Viva arranca als Jardins del Túria amb shows “espectaculars” de companyies circenses mediterrànies

La Finestra Nou Circ
FOTO: Nacho Carrascosa

La VIII edició de Mostra Viva del Mediterrani comença aquest cap de setmana amb la inauguració d”Arts de Carrer’, que “il·luminarà els Jardins del Túria amb algunes de les millors companyies de circ dels països de la conca mediterrània”, destaca l’organització en un comunicat.

La Compagnia Elefanti, fundada a Nàpols el 2009, serà l’encarregada de donar el tret d’eixida a les actuacions de circ el dissabte 3 d’octubre a les 17.30 amb ‘Malabariano’, espectacle de malabares a l’estil ‘one man show’.

Els valencians La Finestra Nou Circ prendran el testimoni a les 20.00 hores amb el seu nou treball ‘El desig d’estar junts’, on combinen circ, música en directe, teatre i dansa. Per a acabar la triple sessió, els napolitans tornaran sobre l’escenari per a interpretar ‘Circ e Fuoco’, un “espectacular” xou nocturn amb foc a partir de les 22.30 hores.

El diumenge 4 d’octubre, hi haurà més actuacions també en els Jardins del Túria; aquests inclouran els oscenses Civi-Civiac, que de la mà del mag Ismael Civiac presentaran Gran Zampano, espectacle de màgia sense paraules; i La Gala de circ de la ja esmentada Compagina Elefanti. Les actuacions seran a les 17.30 i a les 20.00 hores respectivament.

REALITAT AUGMENTADA, CIRC SOCIAL I MOSTRA EDUCATIVA

Serà un dia abans, el divendres 2 d’octubre, quan realment començaran les activitats de Mostra Viva, que enguany “busquen noves fórmules per a acostar la cultura mediterrània a les persones”. Un exemple d’açò és l’exposició online d’instruments musicals africans tradicionals que a través de l’aplicació Zoom i amb l’ajuda de realitat augmentada, exhibirà part de la col·lecció del Museu Bard d’Alger.

La inauguració, que començarà a les set de la vesprada, comptarà amb la presència del director del museu Harichane Zoheir i el músic i narrador Fayçal Belattar. El link per a accedir a l’exposició, que estarà oberta fins al dissabte 31 d’octubre, es facilitarà des de les xarxes socials de Mostra Viva.

El mateix dia 2 d’octubre a les deu del matí en l’Octubre CCC, comença la primera edició de les Jornades de Circ Social; on durant el divendres i el dissabte al matí se celebraran debats sobre com les associacions circenses s’han adaptat a la nova normalitat o la construcció d’una xarxa de circ mediterrània.

Estaran presents, entre uns altres, l’Escola de Circ Palestina, La Fundació Parada (Romania), l’Escola Nacional del Circ SHEMS’Y (el Marroc) o l’Associació Valenciana de Circ.

El mateix dissabte al matí es presentaran els llibres ‘Circo, Educación y Transformación Social’ coordinat per Antonio Alcántara; i ’12 meses, 12 historias’, amb la coordinació conjunta d’Aida Ballester i el mateix Alcántara.

La Mostra Educativa també obrirà les seues portes en el MuVIM aquest dissabte a les 11.30 amb el taller ‘Un cómic con mucho ritmo’, on xiquets i xiquetes a partir de sis anys descobriran els secrets de les novel·les gràfiques a través d’una història sobre la diversitat de la música mediterrània i com el ritme pot ser traslladat al món de les vinyetes.

A més, com a part de la seua adaptació a la nova realitat, enguany, Mostra Educativa incorpora al seu catàleg els tallers online; el primer d’ells serà ‘El cinema per a tots’, que ensenya als més xicotets com és el cinema mediterrani. Aquesta activitat online estarà disponible en el canal de Youtube de Mostra Viva des del 3 d’octubre a les dotze del migdia.

A pesar de ser gratuïtes, els assistents a les activitats presencials de Mostra Viva hauran de reservar amb anterioritat en la pàgina eventbrite.es per a així facilitar a l’organització el control de l’aforament i evitar aglomeracions en el lloc de l’esdeveniment.