L’Aplec de Dansa del Mediterrani oferirà espectacles de fusió i mestissatge

El nou cicle se celebrarà en la Sala Off, entre el 17 i el 20 d’octubre.

Silvia Carpizo, Victoria Cano i Monique Bastiaan presentaran les seues obres en la nova secció de Videoart.

L’edició d’enguany de Mostra Viva del Mediterrani, que tindrà lloc del 3 al 21 d’octubre, comptarà amb dues noves seccions que reforçaran i ampliaran la seua programació de forma considerable. Així, el festival completa la seua oferta amb la celebració del primer Aplec de Dansa del Mediterrani del dijous 18 al dissabte 20 en la sala Off de València i una Secció de Videoart entre el 15 i el 17 en el Centre Cultural Octubre.

L’Aplec de Dansa oferirà tres sessions dobles així com un espectacle de dansa en el carrer al costat de les Torres de Serrans programat per al migdia del 20 d’octubre. Així mateix hi haurà projeccions i una taula redona amb vídeodanses internacionals en el cinema Albatexas i tres jornades de masterclasses obertes a tot el públic i d’entrada lliure en el claustre gòtic del Centre del Carme.

Els espectacles faran un recorregut a través del folklore popular, però també des de la prespectiva contemporània i la fusió de les cultures mediterrànies accentuant disciplines com la dansa oriental, el flamenc, els dansaes o la dansa contemporània. La companyia de Sara Guirado, la companyia Taconterra, el col·lectiu Lamajara, el Conservatori Superior de Dansa de València i els ballarins i ballarines: Toni Aparisi, Paloma Calderón, Ana Síscar, Rocío Giner i músics com Pepe Cantó o Josep Aparicio “Apa”, seran alguns dels protagonistes dels espectacles. La dansa al carrer aportarà la col·laboració d’escoles de dansa de València, el dissabte 20 amb un espectacle al costat de les Torres de Serrans al matí on s’oferirà un programa variat amb dansa africana, la mascletà flamenca de Taconterra, i la participació de l’Escola Mar en Dansa.

NOU CICLE DE VIDEOARTE

El cicle de vídeoart mostrarà els treballs de Silvia Carpizo, Victoria Cano i Monique Bastiaans. Les tres artistes utilitzen el vídeo com a obra en si o per a registrar el seu propi procés creatiu. El treball de Carpizo es basa en l’animació de l’art mural urbà, ja que el seu interès està a transformar la seua naturalesa efímera en alguna cosa permanent.
La creadora projectarà Alienation i The Neverending Wall, que va ser nominada al premi Goya al millor curt d’animació. Per la seua banda, l’artista plàstica Victoria Cano exhibirà la creació El poder de la petjada. Missatge entre multituds, una obra que traspassa els límits de la videocreació en la qual es barreja pintura, composició i
interpretació, amb una interpretació en directe de la música composta per Emilio Calandín per a l’obra. Pel que fa a Bastiaans, l’artista hispà-holandesa mostra el procés de creació de diverses de les seues obres en les quals preval la relació de l’ésser humà amb la naturalesa. Les projeccions aniran acompanyades de debats posteriors amb les autores.