Encontre d’Escriptors del Mediterrani i Narració Oral

Josep Piera

Dijous 17 · Centre del Carme
SESSIÓ D’OBERTURA · 18 h ·
Intervencions de representants de les entitats i institucions patrocinadores. Raquel Tamarit (Conselleria de Cultura de la Generalitat Valenciana), Maite Ibáñez (Ajuntament de València), Vicent Garcés (FACM), Àngels Gregori (PEN Catalá), Josep Piera (director artístic).

LECTURA POÈTICA · 20 h ·
Com fa 3000 anys… L’actor Héctor Alterio recita León Felipe amb l’acompanyament musical de José Luis Merlín a la guitarra.

Héctor Alterio 

Aquest projecte és la culminació d’un desig personal d’Héctor Alterio per interpretar una selecció de poemes, principalment de León Felipe, amb els quals s’identifica plenament. La proposta d’Alterio per a aquest recital és summament original ja que no recita els poemes d’una forma clàssica sinó que els interpreta, d’aquesta forma no és la mètrica o la melodia la que marquen el seu camí sinó la interpretació, no cerca solament l’essència sinó l’actuació.

El repertori d’aquest excepcional espectacle representa la perfecta harmonia entre els poemes de León Felipe i les composicions originals de Joaquín Turina, Ástor Piazzolla, Joaquín Rodrigo, Francisco Tárrega i el propi José Luis Merlín. 

La selecció dels textos no tenen un denominador comú, no obstant açò ressalten la manifestació d’uns sentiments comuns entre els autors i l’intèrpret, coincidències que existeixen a causa de la implicació emocional d’Héctor amb l’espectacle. Destaca la presència de textos de León Felipe per la vella admiració d’Alterio per aquest poeta maleït que té en el seu haver-hi infinitat de retrets a la humanitat.


Fayçal Belatar

Divendres 18 · Centre del Carme
NARRACIÓ ORAL · 18 h

Pilar Puig, Catalunya, amb el seu espectacle Dons de la Mediterrània, acompanyada al violí per Josep Maria Manresa Agulló.
Fayçal Belattar, Algèria, amb De la parole jaillit la lumière, mostra el mestissatge del seu fer en el que se sumisquen la música, el cant i la performance.


Carme Riera

Divendres 18 · Centre del Carme
MEDITERRÀNIES · 19.30 h

Conversa entre Carme Riera, Carmen Amoraga .
Moderadora: Lourdes Toledo.
RECITAL POÈTIC DEL MEDITERRANI · 21 h ·
Marc Granell,

Teresa Pascual,
Carlos Marzal,
Vicente Gallego,
Enric Sòria,
Jaume Pérez Montaner,
Begonya Pozo,
José Luis Falcó,
Juan Pablo Zapater i
Susana Benet.


Paula Carbonell

Dissabte 19 · Centre del Carme
NARRACIÓ ORAL · 17.30 h

Paula Carbonell, País Valencià. Mal o bé d’amors? De l’amor, les seues infidelitats, argúcies i altres menesters… Una volta de rosca a l’amor o al que és i no és amor.

Sassa Boulgari

Sassa Boulgari, Grècia. És psicòloga, pedagoga i narradora per a tota mena de públics. El seu repertori va de les històries de Anderssen i de fades, fins a llegendes mil·lenàries. En aquesta ocasió l’eix central de les seues històries serà el Mediterrani.

Reem Eltaib

Reem Eltaib, fundadora de Radi Tram, a Alexandria (Egipte), les seues històries parlen dels drets humans, especialment dels drets de les dones.


Bashkim Shehu

Dissabte 19 · Centre del Carme
VIATGES, EXILIS, MIGRACIONS 1 · 19.30 h

Conversa entre: Joan Benesiu (P. Valencià) i Bashkim Shehu (Albània).
Moderador: Gustau Muñoz (País Valencià).

Burhan Sönmez

VIATGES, EXILIS, MIGRACIONS 2 · 20.30 h
Conversa entre: Burhan Sönmez (Turquia), Manuel Forcano (Catalunya).
Moderador: Josep Piera (País Valencià).


Diumenge 20 · Centre del Carme · 11 h
CONCERT DE LA
BANDA SIMFONICA SOCIETAT UNIÓ MUSICAL DE SUECA· Dirigida por Fernando Parrilla Climent.

Raquel López

Diumenge 20 · Centre del Carme · NARRACIÓ ORAL · 13 h ·
Raquel López. Alacant. En Una Història amb Recepta el menjar és el protagonista, les mans fan, la boca parla i els ulls brillen. Comptar i cuinar, assaborir i narrar, alimentar el cos i l’ànima.