Elena Ledda, Amira Medujanin, Jonatan Penalba i Andreu Valor encapçalen el cartell de la Trobada de música del Mediterrani

El festival se celebra entre el 10 i el 14 d’octubre al Palau de la Música i al claustre de la Nau
Dijous, 13 de setembre de 2018.

Elena Ledda, la gran dama de la música sarda i una de les grans veus de la cultura del Mediterrani, serà una de les estrelles de l’edició d’enguany de la Trobada de música del Mediterrani. El Festival, que se celebrarà entre el 10 i el 14 d’octubre i que tindrà com a escenaris el Palau de la Música i el claustre de la Nau, posarà enguany la seua atenció a ensenyar un panorama que presenta, d’una banda, grans figures consagrades de les músiques del Mediterrani junt amb altres valors més joves de trajectòria reconeguda.

Ledda (10 d’octubre) torna d’aquesta forma a la Trobada de València on va irrompre en la dècada dels huitanta com una de les noves veus a tindre en compte, un fet que el temps ha confirmat. La cantant sarda va iniciar la seua activitat en la música tradicional mentre estudiava cant al conservatori de Cagliari. La seua carrera ha sigut sempre un viver d’investigació en el qual han figurat noms tan rellevants com Brecht, Weill o Eisler i treballs entorn de la música medieval, del Barroc o la música contemporània fins a recalar en el folklore de Sardenya que l’ha situada com una de les figures més rellevants de la música tradicional.

Enfront de la tradició, una renovada visió de les músiques populars arribarà de la mà de tres artistes d’una altra generació: la cantant turca Cidgem Aslan (dijous 11 d’octubre), Jonatan Penalba (12 d’octubre) i la bosniana Amira Medunjanin (13 d’octubre). Si Aslan representa la varietat d’estils i idiomes dins d’un viatge musical que naix a Istanbul, Penalba encarna a una generació de músics valencians que mantenen la recuperació de les albaes i el cant d’estil. Medunjanin és la millor representant per a entendre la tradició oral i musical de Bòsnia i Hercegovina.

Així mateix, la Trobada presentarà el mateix divendres 12 el projecte del compositor, pedagog i flautista Óscar de Manuel, fundador de l’Orquestra flamenca de flautes de València integrada per 25 persones. La Trobada conclourà el diumenge 14 amb un singular espectacle en el claustre de la Nau on participaran el cantautor Andreu Valor junt amb la banda de l’Olleria i el Cor de l’Eliana. Tots els concerts seran gratuïts, ha indicat l’organització en un comunicat.

Segons el director artístic de la Trobada, Josep Vicent Frechina, alguns dels músics serà la primera vegada que actuen a València i simbolitza el que han sigut els orígens de la Trobada i la revisió feta per altres generacions de músics.

Trobades d’estudiants amb els artistes

Com a gran novetat, enguany, la Mostra Viva celebrarà durant els dies de la Trobada una sèrie de tallers dirigits a estudiants del Conservatori o d’Escoles de Música i públic en general interessat en les tradicions musicals que els respectius territoris; aquestos tallers tindran lloc cada matí en el Col·legi Major Rector Peset amb la presència dels músics. Així, es pretén acostar la tradició de la música mediterrània als futurs professionals de la ciutat del Túria.