El grup valencià Reina Roja obri el cicle de concerts de Mostra Viva del Mediterrani

Reina Roja en concert FOTO: Roberto Fariña

La banda de flamenc-pop estarà aquest divendres al Teatre El Musical (TEM) dins de la Trobada de Música, on també actuaran els xipriotes Monsieur Doumani

L’homenatge a Aute “Giraluna”, que se celebrarà el dissabte 10 a les 20 hores en el TEM, reunirà artistes com Borja Penalba, Gisela o Suburbans entre altres

El cap de setmana torna el circ als jardins del Palau i Mostra Educativa al MuVIM. La videocreació comptarà el dilluns amb la presència d’Amparo Garrido

El grup valencià de fusió flamenc-pop Reina Roja serà l’encarregat d’inaugurar la Trobada de Música de Mostra Viva 2020, que per segon any consecutiu es celebrarà en el TEM, el divendres a les huit de la vesprada. Sobre l’escenari, acompanyaran a María Briones, cantant de la formació; el guitarrista Manuel Reyes, la percussió de Rafa Villalba, ex-bateria de Seguridad Social; la violinista Alejandra Cabañas i la bailaora Rosa Sanz. Briones va anunciar en una entrevista la setmana passada que l’espectacle mesclarà “versions d’artistes i poemes musicalitzats que ens apassionen,
amb temes propis”. Aquest serà el primer de diversos concerts que tindran lloc al Teatre El Musical.


Entrevista a Cristina Barbero y María Briones – A golpe de micro – Plaza Radio

El dissabte 10 d’octubre, artistes de la talla de Borja Penalba, Suburbans o Gisela, s’uniran per a rendre homenatge al genial cantautor Luís Eduardo Aute; entre tots donaran un repàs a l’extensa carrera del músic nascut a Manila que va morir el mes d’abril passat als 76 anys. Al costat dels ja esmentats, actuarà el grup Melòmans i solistes com Luís Mendo, Joan Isaac, Mireia Vives i l’alacantí Andreu Valor, entre molts altres.

El dilluns serà el torn dels xipriotes Monsieur Doumani que, des de la seua formació en 2012, han aconseguit diversos premis; entre els quals es troben, el Premi de la crítica discogràfica alemanya o el guardó al millor àlbum en els Transglobal Music Awards pel seu treball de 2018 “Angathin”. Lluís Miquel Campos, organitzador de la Trobada de Música, va assegurar dilluns passat 5 d’octubre en una entrevista radiofònica, que a causa de la situació actual, “des de Xipre estan posant problemes perquè vinguen”, encara que de moment no s’ha anunciat la cancel·lació de l’esdeveniment.


Entrevista a Lluís Miquel – Territori sonor – Àpunt Ràdio

Activitats del cap de setmana i inauguració de Videocreació

Aquest cap de setmana, continuaran les actuacions de circ als Jardins del Palau. El Professor Karoli serà l’encarregat d’iniciar les actuacions del dissabte a partir de les 17.30 amb un espectacle que combina malabarisme, monociclisme i teatre de carrer; a les huit de la vesprada, prendrà el testimoni la companyia Circ Deriva, que interpretarà “Ja és temps de parlar d’amor”; finalment, en la sessió de les 22 hores, la companyia Arritmados presentarà el seu nou treball, “10852” un xou de circ feminista sempre a la recerca de la comicitat com a camí pel qual transiten les diferents tècniques circenses.

El diumenge, per la seua part, es podrà gaudir de la gal·la presentació de la nova Escola de Circ CREAT, que ofereix una formació professional i cursos regulars de temps lliure de diferents disciplines circenses, i de “Serèndipité”, espectacle de la Companyia Koselig que integra dansa, cant, arts plàstiques, circ i arts visuals. A més, la Mostra Educativa oferirà aquest dissabte el seu taller “Històries fabuloses”, per a xiquets i xiquetes a partir de sis anys en el MuVIM d’11.30 a 12.30 del matí.

Finalment, el dilluns 12 d’octubre a les set de la vesprada, la sala d’actes del Octubre CCC, es farà  la inauguració de la Videocreació en la present edició, una col·laboració entre Mostra Viva i el Festival Internacional Dóna i Cinema el primer acte de la qual consistirà en la projecció d’una selecció de peces de l’artista visual i cineasta valenciana Amparo Garrido seguida d’una xarrada sota el títol “Terra incògnita”.

Aquest esdeveniment significarà el començament de l’última setmana d’activitats de Mostra Viva que de nou converteix a València en punt de trobada de la cultura mediterrània.