El circ inunda els jardins del palau

  • El Festival Internacional acosta durant el cap de setmana els nous llenguatges del gènere amb espectacles per a tots els públics
  • Vuit muntatges integren el cicle que explicarà a més amb tallers didàctics


La V edició de Mostra Viva del Mediterrani afronta la seua recta final amb els més xicotets com a protagonistes. I és que el circ, els tallers didàctics i la Mostreta infantil ocuparan des d’aquest divendres gran part de la programació, així com la Mostra Educativa i la Mostreta estaran en el MuVIM, en la Biblioteca Pública, tindrà protagonisme la narració oral, amb Merche Ochoa i Susu Benítez,

No obstant açò, és el nou circ el que inundarà des d’aquest divendres a la vesprada i durant tot el cap de setmana, els Jardins del Palau tant al matí com a la vesprada, amb vuit espectacles que descobriran al públic els nous llenguatges circenses molt allunyats de la imatge tradicional del gènere.

Companyies d’Edimburg (Circus Alba), Nàpols (Compagnia Elefanti), València (La Finestra Nou Circ i Philippe Kikolas) o Alacant (Trókola: Potted); acostaran durant el cap de setmana en horaris d’11 i 18:30 hores una nova visió contemporània de totes les arts del circ: malabarismes, acrobàcies, equilibris aeris i humor sota un concepte més teatral i escènic.

Per a María Colomer, responsable de la Mostra a Escena, el circ contemporani es caracteritza per barrejar diferents gèneres artístics com el circ clàssic, la dansa i el teatre; segons Colomer, els principals objectius d’enguany eren visibilizar a les companyies valencianes, que estan oferint gran qualitat, i per un altre, obrir les fronteres cap a l’exterior.

A més, el públic infantil, podrà acostar-se a l’univers màgic del món del circ a través dels tallers didàctics que el dissabte s’oferiran també en els Jardins del Palau.

El cicle s’iniciarà aquest mateix divendres amb una gran gala de circ protagonitzada per artistes professionals de Circus Alba i Compagnia Elefanti, l’entrada serà gratuïta i l’esdeveniment està anomenat a convertir-se en referent del seu camp d’expressió.