El circ es converteix en el gran protagonista dels caps de setmana durant Mostra Viva

14 companyies ompliran els jardins del Túria d’espectacles gratuïts i per a tots els públics

La Mostra Educativa arranca també amb activitats per a grups escolars i famílies

Companyía Nuc. Dissabte 5 d’octubre 2019. Gustavo Pérez

Un any més, el circ es converteix en el gran protagonista dels caps de setmana durant la celebració de Mostra Viva; de nou, els Jardins del Palau de la Música seran el gran escenari pel qual passaran algunes de les companyies privades més destacades del Mediterrani. 16 activitats oferirà el cicle Arts de Carrer que inclourà tant actuacions com tallers didàctics. Coorganitzat amb La Finestra Nou Circ i amb la col·laboració de l’Associació Valenciana de Circ, les activitats es concentraran el dissabte 5 i diumenge 6 d’octubre, el dimecres 9 i el cap de setmana del 12 i 13 d’octubre.

La Mostra Viva vol oferir així les diferents maneres d’entendre el teatre de carrer en diversos països del Mediterrani. Totes les actuacions seran en horari de tard/nit mentre que els tallers i les olimpíades del circ tindran lloc en horari matutí. Entre els participants figuren la Companyia Nuc, els marroquins Hamza El Alouani i Cie Cerclhom, que actuaran gràcies a la col·laboració amb l’Ècole Nationale de Cirque Shems’i; la companyia Acrobàcia Mínima, Circ Bover, Compagnia Elefanti, Víctor Wilbur, A Tempo Circ, Clowncabaret, Spinish, Asaco Produccions, BotProject o els francesos Els Dessous de Barbara. Tots els espectacles són gratuïts i estan dirigits tant a públic infantil com adult.

El dissabte 12 d’octubre a les 11 del matí, se celebraran les olimpíades de circ, un espectacle de 120 minuts de duració en el qual malabars, acrobàcies, equilibris i moltes més proves, convertiran els Jardins del Túria en un sorprenent i acolorit escenari, a càrrec de la Finestra Nou Circ.

María Colomer, Presidenta de Mostra Viva i responsable de Arts de carrer, es mostrava contenta perquè “enguany és el primer que comptem amb l’assistència d’artistes marroquins a més de la participació de companyies des d’Itàlia o França. Per descomptat també hi haurà representants de diverses parts d’Espanya”. En un moment en el qual el calfament global és un dels problemes més apressants als quals s’enfronta la nostra societat, “l’aigua tindrà una presència especial en algunes propostes”.

Mostra Educativa

La Mostra Educativa canvia enguany d’escenari i se celebrarà en el Centre del Carme del 5 al 13 d’octubre. L’objectiu d’aquest apartat és educar als més xicotets en valors tant individuals com familiars. Es pretén ensenyar a través de l’acció i la participació, la cultura audiovisual del Mediterrani. Basades en fonaments pedagògics, les activitats porten a reflexionar sobre la diversitat cultural. Màgiques històries sobre diferents cultures a través d’activitats que converteixen als més xicotets en protagonistes, creadors d’històries i guionistes de les seues pròpies aventures.

El cicle educatiu, en el qual participaran grups escolars, està enfocat a alumnes de Primària, ESO i Batxiller. Els caps de setmana i festius, les activitats seran obertes al públic familiar prèvia inscripció en l’apartat de Mostra Educativa en mostraviva.org