Curtmetratges del Mediterrani


SILENCE
, de Dejan Mrkic, Croacia-UK-Austràlia 2016. 14′silence-cuadrado

 • Després de quedar-sorda en un assaig, una jove música fa servir la seva sexualitat per recuperar el control sobre la seva identitat. No obstant això, després d’un intercanvi amb un músic, canvia el seu acte-percepció i comprensió de l’èxit.

 


NAMNALA, de Nacho Solana, Espanya 2014. 15′namnala-cuadrado

 • José és un home obsolet amb un negoci obsolet. El seu local, un servei tècnic que en el passat li va fer sentir-se viu, és a punt de tancar. Un dels seus últims dies de treball José rep la visita d’un client misteriós.

 


AARAN, de Jorge Dayas, Espanya 2015. 6′araan-imagen

 • Una xiqueta espera a casa l’arribada del seu pare que està lluitant en el front. Lluny d’allí, en un bosc nevat un escamot de paracaigudistes s’enfronta a un enemic que els sorprèn amb foc de metralladora i artilleria. Tots cauen en l’emboscada excepte un d’ells, que ha aguantat l’atac parapetat entre els arbres. Guanyador Requena i Accion 2016.

ACABO DE TENER UN SUEÑO, de Javier Navarro, Espanya 2014. 8′acabo-de-tener-un-sue%c2%a7o-imagen

 • Irene té vuit anys i acaba de despertar d’un somni horrible, d’un malson. En ell somia que es converteix en una xiqueta d’una altra raça, en una altra realitat, plena de dificultats i problemes. Nombrosos premis.

 


THE MONSIEUR DOUMANI, de Marilena Sofokleous y Christiana Pyrishi , Xipre 2014. 15′monsieur-domani-banda-de-musica

 • Documental sobre la banda Monsieur Doumani. Se centren en la reordenació de les cançons tradicionals xipriotes afegint el seu propi color en particular amb el so i la sensació de les cançons. També componen les seues pròpies cançons en el dialecte xipriota, que s’inspira en la societat contemporània del seu país.

 


ENEMIES WITHIN, de Selim Azzazi, França 2016. 27′enemies-within-cuadrado

 • En la dècada dels 90, durant la guerra civil algeriana, el terrorisme arriba a França. Un algerià que ha viscut a França tota la seua vida està demanant ciutadania. S’enfronta a un jove del nord d’Àfrica a la recerca d’oficials. Dos homes. Dues identitats. Una baralla.

 


AVE MARÍA, de Bail Khalil, Palestina-França 2015. 15′ave-maria-1

 • La rutina de cinc monges de clausura palestines enmig del desert de Cisjordània s’interromp quan una família de colons israelians vénen demanant ajuda després de xocar contra la paret del convent. Nominat a l’Oscar. Nombrosos Premis.

 


GASOLINERA, de Alessandro Palazzi, Itàlia 2014. 11′gas-station-cuadrado

 • Itàlia és un país meravellós, però també un trampolí per als nombrosos refugiats procedents d’Àfrica. Per a aquells que es queden, les seues opcions de canvi mitjançant el bombament de gas en les estacions d’autoservei en la nit. La llei els considera il·legals que treballen il·legalment.

 


SALI, de Ziya Demirel, Turquia-França 2015. 12′sali-imagen-cortometraje

 • Un dia escolar normal per a una adolescent a Istanbul i les seues trobades amb tres homes diferents com ella. Va a escola, juga al bàsquet i pren un autobús de camí a casa.

 


RENAÎTRE, de Jean-François Ravagnan, Bèlgica 2016. 23′renaitre-poster-copia

 • Sarah, una jove dona d’origen del nord d’Àfrica que viuen a Bèlgica, Malik s’assabenta que l’home que estima és a punt de casar-se amb una altra dona a Tunísia. Després de mentir a la seua família, Sarah creua el Mediterrani per a veure-ho per última vegada. Encara que sap que el matrimoni és inevitable, Sarah està decidida a reviure l’amor.

 


HYMÉNÉE, de Violaine Bellet, França 2015. 22′hymeen-imagen-copia

 • En la nit de noces, un home i una dona estan sols per primera vegada. El desig, la por i la incomoditat els impedeixen tenir relacions sexuals abans del clarejar. Al matí han de trobar una solució per a cobrir les aparences i per a protegir l’honor de la seua família.

 


LOST VILLAGE, de George Todria, Espanya 2015. 15′lost-village-poster-copia

 • En un poble abandonat, on solament viuen un home i una dona de mitjana edat, comencen a aparèixer llums dins d’algunes de les cases buides. Cada personatge reacciona a aquest succés d’una manera diferent. Les seues vides mai més seran les mateixes.

 


LA CONTINUIDAD DE LOS PARQUES, de Guillermo Alcalá-Santaella, España 2015. 8′foto_continuidad-de-los-parques-copia

 • Un home de negocis descansa en el seu cada llegint una novel·la. A poc a poc se submergeix en la història, i aquesta, cobra tant protagonisme, que els seus personatges es converteixen en elements essencials del relat.

 


ACM PROPUESTAS, França, 6′acm-foto

 • Des de l’any 2008, un grup de persones del Mediterrani s’han compromès a participar activament en el sorgiment d’una comunitat mediterrània dels pobles. Per a açò, s’ha engegat el procés de construcció de l’Assemblea Ciutadans i Ciutadanes del Mediterrani (ACM).

 


CONSULTA LA PROGRAMACIÓN POR DÍAS Y SALAS