Arranca una Trobada de mestissatge i diversitat en les músiques mediterrànies

  • Els concerts tindran entrada lliure i se celebraran de l’11 al 15 d’octubre en el Palau de la Música, els jardins del Palau i el Claustre de la Nau
  • NES, VerdCel, Stefano Saletti, Apa, Kristi Stassinopoulos & Stathis Kalyviotis, El Cifu, Silya Ziani i Mox componen el cartell
  • La trobada inicia la seua expansió internacional

Dimarts 10 d’octubre
Un cresol de cultures i músiques en el qual caben tots els estils i fusions conforma la programació de la nova edició de la Trobada de Música del Mediterrani-Mostra Viva. El festival se celebra de l’11 al 14 d’octubre en el Palau de la Música de València.

L’edició d’enguany de la Trobada ofereix un diàleg entre músics i músiques del Mediterrani que permetrà apreciar la gran proximitat i diferències dels diversos corrents musicals del Mare Nostrum i les seues singularitats, però també, les interconnexions que entre elles existeixen i les seues múltiples possibilitats de fusió.

Per açò, el festival confrontarà tendències i estils amb dues actuacions per jornada presentades per la periodista Amalia Garrigós. El dia 11 tindran lloc els concerts dels grups NES i VerdCel. El primer està format per tres músics de diferents nacionalitats i residents en Valecia. El seu estil ofereix una fusió entre la música ètnica, el jazz, el pop i la música culta. El grup d’Alcoi VerdCel, per la seua banda, ofereix una mirada molt particular i revisada de la música d’autor combinada amb influències mediterrànies, ibèriques o andines sense perdre la influència moderna. Es troben presentant el seu últim disc “De plantes, talaies i cims (i una aroma)”.

Un dia després la banda italiana Stefano Saletti & Picola Banda Ikona contrastarà amb la música tradicional valenciana de Apa. el que permetrà reconèixer les arrels més singulars a través de dos corrents de profunda tradició cultural i musical.

Kristi Stassinopoulos i Stathis Kalyviotis acostaran al Palau de la Música la versatilitat de la música grega, colors i tonalitats. Es trobaran amb la cançó d’autor d’arrel llatina i flamenca del valencià El Cifu, que presentarà el seu tercer disc “Vaig triar un mal dia per a deixar-te.

La combativa cantant marroquina del Rif Silya Ziani al costat del grup valencià Mox, coneguts per fusionar la música tradicional valenciana amb altres estils actuals, actuaran el dissabte 14. La banda de “Música Jove de Benimaclet” clausurarà el cicle el matí del diumenge 15 amb un concert en la NAU.

En aquesta cinquena Trobada s’ha obert el ventall de possibilitats en incloure músics d’altres països i al mateix temps, música creada a València encara que influenciada per les arrels d’altres músiques mediterrànies, segons destacava el coordinador del cicle Lluís Miquel Campos. Per al també artista, “aquests matisos es poden trobar per exemple en cantants com Apa”, que en el seu nou disc “Flamencianes” barreja la música tradicional valenciana amb la música andalusa amb clàssics com Ovidi Montllor o Vicent Andrés Estellés, com també el duo Kristi Stassinopoulos i Stathis Kalyviotis, la música del qual ens recordarà els nostres propis orígens creatius.

Tots els concerts seran gratuïts fins a completar l’aforament de la sala Joaquín Rodrigo del Palau de la Música excepte els quals oferiran Silya Ziani i Mox que tindran com a escenari els Jardins del Palau i donaran començament a les 22.00 hores del dissabte.